
Geroosterde kip met frisse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
42.91 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Hele gegrilde kip
700 gram Gegrilde groenten
1 stuk Granaatappel
100 gram Zachte geitenkaas
75 gram Jonge bladsla melange
2 eetlepel Balsamico crema
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de kip en gegrilde groenten volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Halveer de granaatappel en leg een helft met het snijvlak op je hand boven een grote kom gevuld met water. Dit werkt het best in de gootsteen. Sla met een pollepel op de bolle kant van de granaatappel zodat de pitjes los komen en tussen je vingers in het water vallen. Ga zo door tot beide helften leeg zijn.
3. Verwijder de witte vliesjes uit de kom en zeef de granaatappelpitjes. Verbrokkel de geitenkaas en meng de jonge bladsla met de balsamico crema. Haal de gegrilde groenten uit de oven en verdeel er de citroenrasp over. Meng de groenten met de bladsla, geitenkaas en granaatappelpitjes.
4. Haal de kip uit de oven en snijd eventueel de verschillende delen los: de pootjes, vleugels, borstvlees, etc. Serveer op een mooie schaal met de salade ernaast.
Meer recepten in de categorie