Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten

Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (ca. 700 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gram Blue Stilton met port (Feestelijk PLUS)
  • 4 eetlepels grofgehakte walnoten
  • ½ bakje platte peterselie (à 15 g)
  • Extra nodig: ovenschaal
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en prik met een vork gaatjes in de knolselderij. Bestrijk daarna met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. 2 Pof de knolselderij in een passende ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min. gaar. Snijd de knol in 8 parten en verdeel over 6 borden.
  3. 3 Besprenkel met 4 eetlepels extra vergine olijfolie en verkruimel er de Blue Stilton met port over. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en de platte peterselie.

Variatie

Vervang voor een vegan gerecht de Stilton door vegan camembert Nurishh. Biertip: Jopen Kruistocht van Thomas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 32 g
  • Vezels 6