
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
6 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
1 knolselderij (ca. 700 g)
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels extra vergine olijfolie
250 gram Blue Stilton met port (Feestelijk PLUS)
4 eetlepels grofgehakte walnoten
½ bakje platte peterselie (à 15 g)
Extra nodig: ovenschaal
Bereidingswijze
1 Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en prik met een vork gaatjes in de knolselderij. Bestrijk daarna met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
2 Pof de knolselderij in een passende ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min. gaar. Snijd de knol in 8 parten en verdeel over 6 borden.
3 Besprenkel met 4 eetlepels extra vergine olijfolie en verkruimel er de Blue Stilton met port over. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en de platte peterselie.
Variatietip!
Vervang voor een vegan gerecht de Stilton door vegan camembert Nurishh. Biertip: Jopen Kruistocht van Thomas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie