
Geroosterde knolselderij met ontbijtspek en gepofte knoflook
4 pers.
ca. 70 min
Ingrediënten
1 PLUS knolselderij (a 700 g)
3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
1 bol knoflook
75 gram ontbijtspek (Puur van Smaak van PLUS)
1 kropsla
1 bakje PLUS truffelmayonaise (a 130 g)
2 eetlepels fijngesneden peterselie (Biologisch PLUS in pot)
Bereidingswijze
1 Snijd van 1 PLUS knolselderij (a 700 g) de wortelige onderkant af. Bestrijk de rest van de knol met 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met peper en zout naar smaak. Prik vervolgens met een vork ongeveer 10 tot 20 keer gaatjes in de knol.
2 Snijd de bovenkant van 1 bol knoflook eraf, bestrijk de rest van de bol met 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel en verpak in aluminiumfolie. Pof de knolselderij en de knoflook in een passende ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 45 min. gaar. Prik in de knolselderij met een vork om te controleren of de knol beetgaar is.
3 Bak ondertussen 75 gram ontbijtspek (Puur van Smaak van PLUS) in een droge koekenpan in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
4 Duw de zachte tenen knoflook uit het velletje. Snijd de knol in dunne partjes en laat ietsje afkoelen.
5 Trek de bladeren los van 1 kropsla en leg op elk bord 3-4 mooie bladeren. Leg de knolselderijpartjes en de knoflook op de kropsla en garneer met 1 bakje PLUS truffelmayonaise (a 150 g). Bestrooi met de verkruimelde ontbijtspek en 2 eetlepels fijngesneden peterselie (Biologisch PLUS in pot).
Variatietip!
Liever vega? Ook zonder de ontbijtspek is dit een lekker gerecht. Vervang het door gebakken PLUS vegan spekjes of serveer het met een romig lepelkaasje (Feestelijk PLUS).
Meer recepten in de categorie