Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde krieltjes met worst en champignons

Geroosterde krieltjes met worst en champignons

Ingrediënten

  • 6 takjes Italiaanse kruidenmix (tijm, rozemarijn, oregano en salie)
  • 600 g krieltjes
  • 7 ml milde olijfolie
  • 250g champignons
  • 250 g cherrytomaten
  • 500 g verse worst
  • 1 bosje peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
Geroosterde krieltjes met worst en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en hak grof. Meng de krieltjes met de kruiden, 50 ml olijfolie, zout en peper. Verdeel over een grote ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten.
  2. 2. Maak ondertussen de champignons schoon met een stukje keukenpapier, verwijder de kontjes en snijd grote champignons doormidden. Haal de krieltjes uit de oven, voeg de champignons en cherrytomaten toe, hussel goed en leg de verse worst in het midden. Rooster nog 15-20 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin kleuren en de worst gaar is.
  3. 3. Hak ondertussen de peterselie en knoflook fijn. Rasp de citroen. Meng de peterselie, knoflook en citroen met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Controleer of de krieltjes gaar zijn door er met een scherp mesje in te prikken. Als het mesje er makkelijk uit glijdt, zijn ze gaar. Haal de ovenschaal of bakplaat uit de oven en garneer met het peterselie-citroenmengsel. Serveer direct.