

Geroosterde krieltjes met worst en champignons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Nederlands
15.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 takjes Italiaanse kruidenmix (tijm
600 gram Krieltjes
75 ml Olijfolie mild
250 gram Champignons
250 gram Cherrytomaten
500 gram Verse worst
1 bosje Peterselie
2 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en hak grof. Meng de krieltjes met de kruiden, 50 ml olijfolie, zout en peper. Verdeel over een grote ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten.
2. Maak ondertussen de champignons schoon met een stukje keukenpapier, verwijder de kontjes en snijd grote champignons doormidden. Haal de krieltjes uit de oven, voeg de champignons en cherrytomaten toe, hussel goed en leg de verse worst in het midden. Rooster nog 15-20 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin kleuren en de worst gaar is.
3. Hak ondertussen de peterselie en knoflook fijn. Rasp de citroen. Meng de peterselie, knoflook en citroen met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4. Controleer of de krieltjes gaar zijn door er met een scherp mesje in te prikken. Als het mesje er makkelijk uit glijdt, zijn ze gaar. Haal de ovenschaal of bakplaat uit de oven en garneer met het peterselie-citroenmengsel. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie