Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde oesterzwammen

Geroosterde oesterzwammen

Ingrediënten

  • 3 doosjes oesterzwammen (à 150 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 grote rode ui
  • 1 zakje radijsjes
  • 75 g Parmaham
  • 1/2 bakje platte peterselie
Geroosterde oesterzwammen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de oesterzwammen in een kom en pers de knoflook erboven. Bestrooi met komijn en besprenkel met sojasaus, ahornsiroop en olijfolie. Bestrooi met peper en zout (niet te veel) naar smaak. Schep om en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 20 min. beetgaar en bruin. Schep halverwege om.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en doe de helft van de rasp in een kom (bewaar de rest voor garnering). Pers de vrucht uit en voeg het sap met de azijn en de suiker toe. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en doe ze in een andere kom. Schenk er royaal kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af en doe ze bij het sinaasappel-azijnmengsel. Snijd de radijs in dunne plakjes en voeg ook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de Parmaham in een koekenpan in ca. 5 min. krokant. Hak de peterselie fijn.
  4. Verdeel de oesterzwammen met de radijs en ui over 4 borden. Bestrooi met de peterselie, de rest van het sinaasappelrasp en verkruimel de Parmaham erover.

Variatie

Laat de Parmaham achterwege, dit is een gerecht dat heel goed zonder vlees kan.

    Voedingswaarde

  • Kcal 225
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 11 g