
Geroosterde oesterzwammen
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
3 doosjes oesterzwammen (à 150 g)
1 teen knoflook
1 el gemalen komijn
2 el sojasaus
1 el ahornsiroop
2 el olijfolie
1 sinaasappel, schoongeboend
2 el witte wijnazijn
1 el rietsuiker
1 grote rode ui
1 zakje radijsjes
75 g Parmaham
1/2 bakje platte peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de oesterzwammen in een kom en pers de knoflook erboven. Bestrooi met komijn en besprenkel met sojasaus, ahornsiroop en olijfolie. Bestrooi met peper en zout (niet te veel) naar smaak. Schep om en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 20 min. beetgaar en bruin. Schep halverwege om.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en doe de helft van de rasp in een kom (bewaar de rest voor garnering). Pers de vrucht uit en voeg het sap met de azijn en de suiker toe. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en doe ze in een andere kom. Schenk er royaal kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af en doe ze bij het sinaasappel-azijnmengsel. Snijd de radijs in dunne plakjes en voeg ook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de Parmaham in een koekenpan in ca. 5 min. krokant. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de oesterzwammen met de radijs en ui over 4 borden. Bestrooi met de peterselie, de rest van het sinaasappelrasp en verkruimel de Parmaham erover.
Variatietip!
Laat de Parmaham achterwege, dit is een gerecht dat heel goed zonder vlees kan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
11 gram