
Geroosterde paprika salade met halloumi en pijnboompitten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete puntpaprika's
2 teentjes knoflook
150 gram pijnboompitten
1 bosje basilicum
400 gram cherrytomaten
150 gram rucolamelange
400 gram halloumi
1 stuk ciabattabroodje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in grove repen, pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de halloumi en ciabatta in plakken van 2 centimeter.
2. Verdeel de paprika en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven voor 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten ongeveer 1 minuut.
3. Meng de paprika, de rucola, de cherrytomaatjes en de basilicum tot een salade.
4. Verhit een grillpan en grill de halloumi en ciabatta aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten. Scheur de halloumi in stukken en serveer bovenop de salade.
5. Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitten en serveer samen met de geroosterde ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2776 Kj
Calorieën
665 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie