
Geroosterde paprikasoep met huisgemaakte croutons en feta
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
6 stuks zoete puntpaprika's
400 gram Italiaanse roerbakgroente
2 sneetjes meergranenbrood
700 ml groentebouillon
50 gram feta
1 eetlepel tomatenpuree
1 stuk ui
3 teentjes knoflook
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster 20 minuten in de oven.
3. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verkruimel de feta. Snijd het brood in stukjes en besprenkel met olijfolie. Doe de stukjes brood de laatste 10 minuten bij de paprika's in de oven en rooster krokant.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, fruit de tomatenpuree en voeg de ui en de knoflook toe. Bak 5 minuten aan en voeg de geroosterde paprika’s en de bouillon toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook 10 minuten.
5. Pureer de soep glad met de staafmixer, voeg de roerbakgroente toe en verwarm een paar minuten.
6. Verdeel de soep over de kommen, serveer met de croutons en garneer met de feta.
Tip: Voeg voor extra pit chilivlokken en verse peterselie toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
773 Kj
Calorieën
184 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie