Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde paprikasoep met huisgemaakte croutons en feta

Geroosterde paprikasoep met huisgemaakte croutons en feta

Ingrediënten

  • 6 stuks zoete puntpaprika's
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 700 ml groentebouillon
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
Geroosterde paprikasoep met huisgemaakte croutons en feta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster 20 minuten in de oven.
  4. 3. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verkruimel de feta. Snijd het brood in stukjes en besprenkel met olijfolie. Doe de stukjes brood de laatste 10 minuten bij de paprika's in de oven en rooster krokant.
  5. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, fruit de tomatenpuree en voeg de ui en de knoflook toe. Bak 5 minuten aan en voeg de geroosterde paprika’s en de bouillon toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook 10 minuten.
  6. 5. Pureer de soep glad met de staafmixer, voeg de roerbakgroente toe en verwarm een paar minuten.
  7. 6. Verdeel de soep over de kommen, serveer met de croutons en garneer met de feta.
  8. Tip: Voeg voor extra pit chilivlokken en verse peterselie toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 184
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7