Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde paprikasoep met kaas crostini’s

Geroosterde paprikasoep met kaas crostini’s

Ingrediënten

  • 8 stuks zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 170 gram brie
  • 1 handje walnoot
  • 1 liter groentebouillon
Geroosterde paprikasoep met kaas crostini’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en besprenkel met olijfolie. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicum grof. Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden en verdeel de brie erover. Garneer met walnoten.
  4. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven. Verdeel zodra de paprika klaar is de crostini’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven ongeveer 10 minuten goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de paprika’s toe en bak een paar minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng 5 minuten aan de kook. Pureer met een staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met de basilicum (houdt een paar blaadjes achter ter garnering).
  6. Verdeel de soep over de borden, garneer met de basilicum en serveer met de kaas crostini’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 372
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 8