
Geroosterde paprikasoep met kaas crostini’s
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 stuks zoete puntpaprika's
2 eetlepels olijfolie
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
4 sneetjes bruin brood
170 gram brie
1 handje walnoot
1 liter groentebouillon
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en besprenkel met olijfolie. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicum grof. Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden en verdeel de brie erover. Garneer met walnoten.
3. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven. Verdeel zodra de paprika klaar is de crostini’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven ongeveer 10 minuten goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
4. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de paprika’s toe en bak een paar minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng 5 minuten aan de kook. Pureer met een staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met de basilicum (houdt een paar blaadjes achter ter garnering).
5. Verdeel de soep over de borden, garneer met de basilicum en serveer met de kaas crostini’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1563 Kj
Calorieën
372 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie