Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde paprikasoep met kaascroutons

Geroosterde paprikasoep met kaascroutons

Ingrediënten

  • 6 stuks zoete puntpaprika's
  • 1 stuk Italiaanse bol
  • 100 gram kaas
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 2 stuks kippenbouillon
Geroosterde paprikasoep met kaascroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. 2. Halveer de zoete puntpaprika's en plaats deze met de velletjes naar boven op de bakplaat. Pel en snijd de ui in vieren en leg deze samen met de knoflook bij de puntpaprika's. Plaats de bakplaat circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. 3. Breng ondertussen een grote pan met 1 liter water en de bouillonblokjes aan de kook.
  4. 4. Snijd vervolgens de Italiaanse bol in 4 plakken en rasp de kaas. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en volg met de geraspte kaas. Plaats de broodjes 5 minuten bij de groenten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. 5. Verwijder voorzichtig de velletjes van de paprika's en de knoflook, voeg de geroosterde groenten samen met de zongedroogde tomaten aan de bouillon toe en kook 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. 6. Verdeel de soep over de borden en serveer met de kaascroutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 254
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5