
Geroosterde paprikasoep met kaascroutons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks zoete puntpaprika's
1 stuk Italiaanse bol
100 gram kaas
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
4 stuks zongedroogde tomaten in olie
2 stuks kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
2. Halveer de zoete puntpaprika's en plaats deze met de velletjes naar boven op de bakplaat. Pel en snijd de ui in vieren en leg deze samen met de knoflook bij de puntpaprika's. Plaats de bakplaat circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Breng ondertussen een grote pan met 1 liter water en de bouillonblokjes aan de kook.
4. Snijd vervolgens de Italiaanse bol in 4 plakken en rasp de kaas. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en volg met de geraspte kaas. Plaats de broodjes 5 minuten bij de groenten in de oven tot de kaas gesmolten is.
5. Verwijder voorzichtig de velletjes van de paprika's en de knoflook, voeg de geroosterde groenten samen met de zongedroogde tomaten aan de bouillon toe en kook 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
6. Verdeel de soep over de borden en serveer met de kaascroutons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1054 Kj
Calorieën
254 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie