
Geroosterde plantaardige kipstukjes met pastinaak en verse vijgen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 Min
Overig
Ingrediënten
4 kleine pastinaken
2 dl sojamelk
scheutje olijfolie
8 salieblaadjes
2 takjes rozemarijn
1 teentje gehakte knoflook
400 gram PLUS plantaardige gekruide kipstukjes
2 eetlepels gedroogde cranberries
2 eetlepels walnoten
1 eetl vijgenjam
4 stuks vijgen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190°C met de bovenwarmte aan.
2. Schil de pastinaken en snijd er 2 in stukjes. Doe deze met de sojamelk in een steelpan en kruid met zout en peper. Kook in ongeveer 15-20 minuten volledig gaar.
3. Snijd ondertussen mooie lange stukken van de rest van de pastinaak en leg in een ovenschaal. Voeg er de gehakte knoflook, de salie, de rozemarijn en een scheutje olijfolie aan toe en kruid met zout en peper. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten roosteren.
4. Giet de gekookte pastinaak af, maar vang het kookvocht wel op. Draai de pastinaak met een scheutje olijfolie en wat van het kookvocht in de blender tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak er de plantaardige gekruide kipstukjes goudbruin in. Voeg de cranberries en walnoten toe en bak even mee.
6. Snijd ondertussen de vijgen in vieren.
7. Schep de vijgenjam bij de kipstukjes en glaceer er de kipstukjes mee.
8. Voeg de verse vijgen toe en laat nog enkele minuten meebakken. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
9. Verdeel de pastinaakpuree over de bodem van een mooie schaal en leg er de geroosterde stukken pastinaak op.
10. Verdeel er de gegalceerde kipstukjes met cranberries en walnoten over en schep er de gebakken vijgen op.