Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde pompoen met burrata

Geroosterde pompoen met burrata

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ca. 700 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 500 gram cocktailtrostomaten
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
  • 1 zakje rucola (biologisch, à 40 g)
  • 4 eetlepels glassa al aceto di balsamico (flesje à 250 ml, Ponti)
  • Extra nodig: bakpapier
Geroosterde pompoen met burrata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd 1 pompoen in dunne parten en verwijder de zaden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Snijd 1-2 cm van de bovenkant van 1 bol knoflook, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en leg erbij.
  2. 2 Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min. gaar. Verdeel er na 10 min. de cocktailtrostomaten en strooi er de pijnboompitten tussen.
  3. 3 Haal de bakplaat met pompoen uit de oven en leg er de bollen burrata bij en strooi er 1 zakje rucola over. Zigzag er 4 eetlepels glassa al aceto di balsamico over.

Variatie

Laat voor een veganistische versie de burrata achterwege of vervang door geraspte vegan mozzarella Violife.

    Voedingswaarde

  • Kcal 451
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 35 g
  • Vezels 5