
Geroosterde pompoen met burrata
4 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
1 pompoen (ca. 700 g)
3 eetlepels olijfolie
1 bol knoflook
500 gram cocktailtrostomaten
4 eetlepels pijnboompitten
2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
1 zakje rucola (biologisch, à 40 g)
4 eetlepels glassa al aceto di balsamico (flesje à 250 ml, Ponti)
Extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze
1 Snijd 1 pompoen in dunne parten en verwijder de zaden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Snijd 1-2 cm van de bovenkant van 1 bol knoflook, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en leg erbij.
2 Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min. gaar. Verdeel er na 10 min. de cocktailtrostomaten en strooi er de pijnboompitten tussen.
3 Haal de bakplaat met pompoen uit de oven en leg er de bollen burrata bij en strooi er 1 zakje rucola over. Zigzag er 4 eetlepels glassa al aceto di balsamico over.
Variatietip!
Laat voor een veganistische versie de burrata achterwege of vervang door geraspte vegan mozzarella Violife.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
451 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie