
Geroosterde pompoen met krokante kikkererwten en salie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
1 flespompoen
6 el olijfolie
250 g kikkererwten (uit blik)
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
½ tl knoflookpoeder
2 takjes salie*
1 bakje hummus pikant (200 g)*
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder met een lepel de pitten en draden. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
Besprenkel de pompoen met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de pompoenhelften in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog met keukenpapier. Meng ze met 2 el olijfolie, de paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, en zout en peper naar smaak.
Rooster de kikkererwten de laatste 20 min. in de oven met de pompoen mee. Verhit de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Bak de blaadjes van de takjes salie in 1 min. krokant; laat ze niet te donker kleuren.
Leg de geroosterde pompoen op een schaal. Verdeel er de hummus en de kikkererwten over. Bestrooi met de krokante salieblaadjes.
Variatietip
Rooster de pompoen en kikkererwten een dag eerder, zodat ze alleen nog in de oven hoeven te worden verwarmd (160 °C, 10-15 min.). Garneer eventueel met granaatappelpitjes. Neem hummus naturel (bakje 200 g) voor een mildere smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
322 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
1 gram