
Geroosterde pompoen met krokante kikkererwten en salie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 stuk flespompoen
6 eetlepels olijfolie
250 gram kikkererwten (uitlekgewicht ca. 260 gram)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn (gemalen)
0.5 theelepels knoflookpoeder
2 takjes salie
1 bakje hummus (200 g) (pikant)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder met een lepel de pitten en draden. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op de bakplaat
2. Besprenkel de pompoen met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de pompoenhelften in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
3. Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog met keukenpapier. Meng ze met 2 el olijfolie, de paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, en zout en peper naar smaak.
4. Rooster de kikkererwten de laatste 20 min. in de oven met de pompoen mee. Verhit de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Bak de blaadjes van de takjes salie in 1 min. krokant; laat ze niet te donker kleuren.
5. Leg de geroosterde pompoen op een schaal. Verdeel er de hummus en de kikkererwten over. Bestrooi met de krokante salieblaadjes.
Meer recepten in de categorie