
Geroosterde pompoen met spitskool
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 Biologisch PLUS pompoen van ± 700 g
1 spitskool
4 el olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
2 el balsamicoazijn
200 g amandelen, ongezouten
250 g quinoa
1 bosje verse basilicum
1 bosje verse dille
1½ sinaasappel
2 el walnootolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaden en snijd hem in kleine stukjes.
Was de kool en snijd de bladeren ter grootte van spinazieblaadjes.
Meng de pompoen en kool in een grote schaal met de olijfolie, Provençaalse kruiden en balsamicoazijn.
Leg de groenten in een ovenschaal.
Hak de amandelen fijn en strooi deze over de groenten.
Rooster de groenten 30 minuten in de oven gaar; schep halverwege een keer om.
Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking.
Hak de basilicum en dille fijn. Pers de sinaasappels uit.
Meng de kruiden met de notenolie en het sinaasappelsap door de quinoa en serveer met de geroosterde groenten.
Tip: Vervang de spitskool eens door savooiekool en de pompoen door zoete aardappel.