Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde pompoen met spitskool

Geroosterde pompoen met spitskool

Ingrediënten

  • 1 Biologisch PLUS pompoen van ± 700 g
  • 1 spitskool
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 200 g amandelen, ongezouten
  • 250 g quinoa
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje verse dille
  • 1½ sinaasappel
  • 2 el walnootolie
Geroosterde pompoen met spitskool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaden en snijd hem in kleine stukjes.
  3. Was de kool en snijd de bladeren ter grootte van spinazieblaadjes.
  4. Meng de pompoen en kool in een grote schaal met de olijfolie, Provençaalse kruiden en balsamicoazijn.
  5. Leg de groenten in een ovenschaal.
  6. Hak de amandelen fijn en strooi deze over de groenten.
  7. Rooster de groenten 30 minuten in de oven gaar; schep halverwege een keer om.
  8. Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking.
  9. Hak de basilicum en dille fijn. Pers de sinaasappels uit.
  10. Meng de kruiden met de notenolie en het sinaasappelsap door de quinoa en serveer met de geroosterde groenten.
  11. Tip: Vervang de spitskool eens door savooiekool en de pompoen door zoete aardappel.