
Geroosterde punt paprikasoep met kruiden croutons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zout
water
olijfolie
peper
6 stuks zoete puntpaprika's
2 sneetjes meergranenbrood
390 gram tomatenblokjes in blik
1 teentje knoflook
1 stuk ui
1 stuk groentebouillon
1 theelepel oregano
20 gram pijnboompitten
4 theelepels kookroom
4 theelepels groene pesto
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster de zoete puntpaprika’s op een bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de geroosterde puntpaprika's en de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en verwarm 15 minuten.
3. Scheur de sneetjes brood in stukken en besprenkel met olijfolie en de oregano. Rooster 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Pureer de soep met de staafmixer. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
5. Verdeel de soep over de borden. Garneer ieder bord met een theelepel kookroom, een theelepel groene pesto en de geroosterde pijnboompitten. En serveer met de oregano croutons.
Tip: Serveer als bijgerecht een salade van verse mozzarella, plakjes tomaat en basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
883 Kj
Calorieën
211 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie