Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde punt paprikasoep met kruiden croutons

Geroosterde punt paprikasoep met kruiden croutons

Ingrediënten

  • zout
  • water
  • olijfolie
  • peper
  • 6 stuks zoete puntpaprika's
  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 390 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk groentebouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 20 gram pijnboompitten
  • 4 theelepels kookroom
  • 4 theelepels groene pesto
Geroosterde punt paprikasoep met kruiden croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster de zoete puntpaprika’s op een bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. 2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de geroosterde puntpaprika's en de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en verwarm 15 minuten.
  4. 3. Scheur de sneetjes brood in stukken en besprenkel met olijfolie en de oregano. Rooster 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 4. Pureer de soep met de staafmixer. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
  6. 5. Verdeel de soep over de borden. Garneer ieder bord met een theelepel kookroom, een theelepel groene pesto en de geroosterde pijnboompitten. En serveer met de oregano croutons.
  7. Tip: Serveer als bijgerecht een salade van verse mozzarella, plakjes tomaat en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 211
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 6