
Geroosterde rode uien uit de oven
Bijgerecht
6 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
12 rode uien (gepeld)
5 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Snijd de bovenkant van de uien kruislings en diep in. De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
2. Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met 1 eetlepel olijfolie.
3. Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.
4. Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie. Leg ze in de schaal en besprenkel ze met balsamico-azijn. Bestrooi de uien met zout en peper.
5. Rooster de uien in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten. Verdeel de uien en het vocht uit de schaal over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
105 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie