
Geroosterde Spicy Bavette in Jamaican Jerk marinade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Jamaicaans
Ingrediënten
600 g bavette (2 x 300 g)
4 el plantaardige olie
½ rode peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, geraspt
1 tl gember, geraspt
1 el tijm | ½ tl kruidnagel
½ tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 el kerriepoeder
2 el limoensap
2 el sojasaus
1 el bruine suiker
6 el PLUS mayonaise
1 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en wrijf de bavette er rondom mee in. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur marineren. | Haal het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verhit de BBQ op middelhoog vuur en rooster de bavette 4-5 min per kant. Laat het vlees 10 min rusten onder folie.
Meng in een kommetje de mayonaise met de kerriepoeder. Snijd het vlees (haaks op de draad) in schuine dunne plakken. Serveer met de kerriemayonaise.
Tip
Lekker met coleslaw
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
2108 kcal
Vetten
157 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
124 gram