
Geroosterde spitskool met noten-rijstsalade en vega gehaktballetjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk spitskool
3 eetlepels Dijon mosterd
1 handje noten melange
250 gram vegetarische balletjes
3 eetlepels Griekse yoghurt
20 gram koriander
275 gram zilvervliesrijst
70 gram geraspte kaas
300 gram boerenkool
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de spitskool in 4 parten. Meng 2 eetlepels mosterd met 2 eetlepels olijfolie. Smeer de spitskool in met de mosterd en verdeel de geraspte kaas erover. Leg in een ovenschaal en rooster in 25 minuten gaar.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische gehaktballetjes.
5. Hak de noten en de koriander grof. Meng de boerenkool samen met de helft van de koriander en de noten door de rijst.
6. Meng de yoghurt met 1 eetlepel mosterd en de overige koriander tot een egale saus.
7. Verdeel de noten-rijstsalade samen met de geroosterde spitskool en de vegetarische balletjes over de borden en serveer met de mosterd-yoghurt saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2466 Kj
Calorieën
587 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie