Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde spitskool met noten-rijstsalade en vega gehaktballetjes

Geroosterde spitskool met noten-rijstsalade en vega gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 1 stuk spitskool
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 handje noten melange
  • 250 gram vegetarische balletjes
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 20 gram koriander
  • 275 gram zilvervliesrijst
  • 70 gram geraspte kaas
  • 300 gram boerenkool
Geroosterde spitskool met noten-rijstsalade en vega gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snijd de spitskool in 4 parten. Meng 2 eetlepels mosterd met 2 eetlepels olijfolie. Smeer de spitskool in met de mosterd en verdeel de geraspte kaas erover. Leg in een ovenschaal en rooster in 25 minuten gaar.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische gehaktballetjes.
  5. 5. Hak de noten en de koriander grof. Meng de boerenkool samen met de helft van de koriander en de noten door de rijst.
  6. 6. Meng de yoghurt met 1 eetlepel mosterd en de overige koriander tot een egale saus.
  7. 7. Verdeel de noten-rijstsalade samen met de geroosterde spitskool en de vegetarische balletjes over de borden en serveer met de mosterd-yoghurt saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 587
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 12