
Geroosterde spitskool met rode ui en hazelnoten
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
1 sinaasappel
3 rode uien
2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
3 eetlepels PLUS balsamico azijn
1 eetlepel PLUS grove mosterd
50 gram hazelnoten
1 spitskool (Biologisch PLUS)
2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
2 eetlepels fijngesneden bieslook
Extra nodig: BBQ
Bereidingswijze
1 Boen 1 sinaasappel schoon onder stromend water en rasp de oranje schil dun eraf. Pers de helft uit. Pel en snijd 3 rode uien in dunne ringen.
2 Verhit 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend in ca. 10 min. op een halfhoog vuur glazig. Voeg 3 eetlepels PLUS balsamico azijn toe en laat op een laag vuur inkoken. Neem de uien uit de pan en schep er 1 eetlepel PLUS grove mosterd, sinaasappelsap, rasp en peper en zout naar smaak door.
3 Rooster 50 gram hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan totdat ze gaar geuren. Schud ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
4 Steek de barbecue aan. Was 1 spitskool (Biologisch PLUS), snijd hem door de stronk in vieren. Bestrijk de snijvlakken met PLUS olijfolie traditioneel. Leg de spitskoolkwarten met het snijvlak op het rooster van de barbecue en rooster de snijvlakken totdat ze grillstrepen hebben. Leg de kwarten met de bolle zijde op het rooster en grill de kool in ca. 20 min. beetgaar.
5 Neem de kool van de barbecue. Verwijder het buitenste blad als dit te donker is. Verdeel het uimengsel, de noten en 2 eetlepels fijngesneden bieslook erover. Serveer de kool warm.
Meer recepten in de categorie