
Geroosterde spitskool met tahin
4 pers.
ca. 50 min
Arabisch
Ingrediënten
1 spitskool
2 eetlepels olijfolie
150 ml Griekse yoghurt 10%
3 eetlepels tahin
1 eetlepel citroensap
150 gram radijsjes
halve citroen
3 eetlepels sesamzaad
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze
1 Snijd de spitskool in 4 gelijke parten en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 30 min. beetgaar.
2 Roer de Griekse yoghurt los met 2 eetlepels water, 3 eetlepels tahin en 1 eetlepel citroensap. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en rasp een halve citroen. Rooster het sesamzaad met het gerookte paprikapoeder en zout naar smaak in een droge koekenpan in 3 min. krokant.
3 Schenk de saus over de spitskool, verdeel de radijs erover en bestrooi met de sesamzaadjes en citroenrasp. Lekker met aardappelgratin.
Variatietip!
Vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt voor een veganistische variant.|Wijn: Comte de St Algnan Touraine
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
354 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
24 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie