Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde spitskool met tahin

Geroosterde spitskool met tahin

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt 10%
  • 3 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram radijsjes
  • halve citroen
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Extra nodig: bakpapier
Geroosterde spitskool met tahin product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de spitskool in 4 gelijke parten en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 30 min. beetgaar.
  2. 2 Roer de Griekse yoghurt los met 2 eetlepels water, 3 eetlepels tahin en 1 eetlepel citroensap. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en rasp een halve citroen. Rooster het sesamzaad met het gerookte paprikapoeder en zout naar smaak in een droge koekenpan in 3 min. krokant.
  3. 3 Schenk de saus over de spitskool, verdeel de radijs erover en bestrooi met de sesamzaadjes en citroenrasp. Lekker met aardappelgratin.

Variatie

Vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt voor een veganistische variant.|Wijn: Comte de St Algnan Touraine

    Voedingswaarde

  • Kcal 354
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 21 g
  • Vezels 7