
Geroosterde spruiten met gember en citroen
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 Min
Hollands
Ingrediënten
500 g spruitjes (gehalveerd, in stukken)
2 el olijfolie
1 el gembersiroop
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
1/2 citroen (rasp)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Meng de spruiten met de rest van de ingrediënten op een bakplaat en rooster ongeveer 10 minuten boven in de oven.
Schud de spruiten om en rooster nogmaals 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Bestrooi de spruiten met (grof) zout en peper en bedruppel eventueel met wat citroensap.
Meer recepten in de categorie
We verkopen kleine en grote spruiten direct van het land. Was ze van te voren even goed in een vergiet om eventueel zand te verwijderen. Waar wacht je nog op? Leef je uit met de spruit!