
Geroosterde sticky drumsticks met pruimen en 3 kleuren aardappelen
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen
4 stuks pruimen
150 gram spekreepjes
450 gram kipdrumsticks
1 stuk bloemkool
1 stuk citroen
4 eetlepels honing
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook, rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de bloemkool in roosjes.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af.
4. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar.
5. Verwarm in een steelpan de honing samen met een scheutje olijfolie, de helft van de knoflook, het citroensap en de citroenrasp.
6. Verdeel de drumsticks en de halve pruimen over een ovenschaal en schenk hier het honing-citroen mengsel overheen. Bak het geheel in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
7. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten krokant. Haal de spekjes met behulp van een schuimspaan uit de pan en bak de gekookte aardappelen samen met de tijm en de helft van de knoflook in 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de laatste 4 minuten de spekjes toe.
8. Serveer de honing-citroen drumsticks samen met de pruimen, de knapperige aardappeltjes en de bloemkoolroosjes.
Tip: Extra lekker met wat geroosterd amandelschaafsel over de drumsticks en pruimen heen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2722 Kj
Calorieën
647 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
99 gram
Waarvan suikers
48 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
33 gram