Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde sticky drumsticks met pruimen en 3 kleuren aardappelen

Geroosterde sticky drumsticks met pruimen en 3 kleuren aardappelen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 4 stuks pruimen
  • 150 gram spekreepjes
  • 450 gram kipdrumsticks
  • 1 stuk bloemkool
  • 1 stuk citroen
  • 4 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm
Geroosterde sticky drumsticks met pruimen en 3 kleuren aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en pers de knoflook, rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af.
  4. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar.
  5. Verwarm in een steelpan de honing samen met een scheutje olijfolie, de helft van de knoflook, het citroensap en de citroenrasp.
  6. Verdeel de drumsticks en de halve pruimen over een ovenschaal en schenk hier het honing-citroen mengsel overheen. Bak het geheel in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
  7. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten krokant. Haal de spekjes met behulp van een schuimspaan uit de pan en bak de gekookte aardappelen samen met de tijm en de helft van de knoflook in 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de laatste 4 minuten de spekjes toe.
  8. Serveer de honing-citroen drumsticks samen met de pruimen, de knapperige aardappeltjes en de bloemkoolroosjes.
  9. Tip: Extra lekker met wat geroosterd amandelschaafsel over de drumsticks en pruimen heen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 647
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 99 g
  • waarvan suikers 48
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11