
Geroosterde tilapia met venkelsalsa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 citroenen
600 gram tilapiafilets
100 milliliter olijfolie
2 venkelknollen (in blokjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
45 gram ansjovisfilets (blikje)
2 eetlepels munt (gehakt)
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige citroenen uit. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest) en bestrooi met zout en peper.
2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de venkel en knoflook 7-8 minuten op middelhoge stand tot de venkel beetgaar is.
3. Laat afkoelen en schep de ansjovis, munt, kappertjes, de rest van het citroensap en 6 eetlepels olijfolie erdoor.
4. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de tilapiafilets 2-3 minuten per kant.
5. Serveer de vis met de venkelsalsa en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie