
Geroosterde-tomatensoep met puntpaprika en pijnboompitten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
39.39 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Cocktailtrostomaten
2 stuks Puntpaprika
1 stuk Rode ui
3 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie
1 eetlepel Balsamico
1 theelepel Suiker
40 gram Pijnboompitten
750 ml Tuinkruidenbouillon
4 stuks Kaastomaat
4 eetlepel Skyr of yoghurt
4 takjes Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de tomaten, snijd de puntpaprika’s en rode ui in grove stukken en plet de tenen knoflook. Meng met twee eetlepels van de olijfolie, azijn, suiker en een flinke snuf zout. Verdeel over een ovenschaal en rooster 20-25 minuten tot de tomaten en paprika zacht zijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
2. Haal de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Pureer de tomaten, paprika, ui en knoflook met de bouillon in een keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als de structuur te dik is.
3. Verwarm de kaas-tomaatbollen 5 minuten in de oven. Verdeel de soep over 4 grote kommen of diepe borden. Garneer met een lepel skyr, de basilicumblaadjes, de resterende olijfolie en pijnboompitjes. Serveer samen met de kaas-tomaatbollen.
Meer recepten in de categorie