

Geroosterde tomatensoep
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
4.99 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Trostomaten
2 stuks Uien
4 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Bouillonblokje
2 eetlepel Tomatenpuree
1 eetlepel Oregano
4 eetlepel Kookroom
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de tomaten door midden, maak de uien schoon en snijd in kwarten, pel de knoflook tenen en verdeel samen met de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk 2 el olijfolie over de groenten, breng op smaak met peper en zout en meng door. Rooster 30 tot 40 minuten in de oven.
3. Verhit de overige olijfolie in een soeppan en bak de tomatenpuree kort aan. Voeg de geroosterde groenten, het bouillonblokje en 500 ml water toe. Breng aan de kook en pureer dan tot een gladde soep. Je kunt ervoor kiezen de soep verder in te koken zodat deze wat dikker is.
4. Dien de soep op in 4 soepkommen, verdeel de kookroom bovenop in een swirl en serveer met brood.
Meer recepten in de categorie