
Geroosterde wintergroenten uit de oven
Bijgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 knolselderij
3 winterpenen
2 rode bieten
2 rode uien
1 eetlepel verse tijm
0 zeezout
0 versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken.
3. Schil de peen met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze.
4. Schil de rode bieten en snijd deze in partjes.
5. Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel, biet en ui door elkaar.
6. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erbij.
7. Schep alles goed om.
8. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ongeveer 35 minuten mooi bruin en gaar.
9. Schep de groenten af en toe om.
Meer recepten in de categorie