

Geroosterde witlof met blauwe kaas, spek en noten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
10.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
4 stuks Witlof
2 eetlepel Honing
125 gram Blauwe kaas
40 gram Pancetta
60 gram Ongezouten pecannoten
50 gram Roomboter
100 ml Volle melk
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Halveer de witlofstronken in de lengte. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout, peper en de honing. Rooster 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, brokkel de blauwe kaas erboven en rooster nog 10 minuten in de oven.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de pancetta in zijn eigen vet krokant. Hak de pecannoten grof.
4. Giet de aardappels af en stamp met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de pancetta in stukjes. Schep de puree op vier borden en leg de witlof erbij. Garneer met de pancetta en pecannoten.
Meer recepten in de categorie