Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde witlof met blauwe kaas, spek en noten

Geroosterde witlof met blauwe kaas, spek en noten

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen
  • 4 stuks Witlof
  • 2 eetlepel Honing
  • 125 gram Blauwe kaas
  • 40 gram Pancetta
  • 60 gram Ongezouten pecannoten
  • 50 gram Roomboter
  • 100 ml Volle melk
Geroosterde witlof met blauwe kaas, spek en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. 2. Halveer de witlofstronken in de lengte. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout, peper en de honing. Rooster 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, brokkel de blauwe kaas erboven en rooster nog 10 minuten in de oven.
  3. 3. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de pancetta in zijn eigen vet krokant. Hak de pecannoten grof.
  4. 4. Giet de aardappels af en stamp met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de pancetta in stukjes. Schep de puree op vier borden en leg de witlof erbij. Garneer met de pancetta en pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 397
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 6 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 0