Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde asperges met paddenstoelen, tijm en walnoten

Geroosterde asperges met paddenstoelen, tijm en walnoten

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 1/2 tuinkruiden bouillonblokjes
  • 250 gram kastanjechampignons 5 takjes tijm
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels appelazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Geroosterde asperges met paddenstoelen, tijm en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 250 millimeter water aan de kook.
  2. Los het bouillonblokje op in het water.
  3. Schil de asperges en snijd 1 a 2 centimeter van de kontjes.
  4. Leg de asperges in een ruime ovenschaal of op een bakplaat met omhoog staand randje.
  5. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar allemaal naast elkaar.
  6. Overgiet met de bouillon en gaar ongeveer 10-20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de asperges.
  7. Maak ondertussen de champignons schoon, snijd in kwarten en bak op hoog vuur in olijfolie.
  8. Voeg de takjes tijm toe, breng op smaak met peper.
  9. Bak 5 tot 7 minuten, totdat de champignons mooi bruin zijn, maar nog wel een bite hebben.
  10. Meng de resterende ingrediënten behalve de walnoten en peterselie.
  11. Serveer de asperges met de dressing, champignons, peterselie en walnoten.