
Geroosterde worteltjes met honing-sinaasappeldressing
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
1 teen knoflook
3 el olijfolie
3 el vloeibare honing
1 tl sambal
1 bospeen/ bos worteltjes
1 sinaasappel, schoongeboend
1/2 schaal koriander
3 el ongezouten pistache mix (bak, 150 gram)
100 g Griekse feta (pakje à 200 gram, Mevgal)
1 ovenschaal 20x30 cm (ingevet)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de knoflook fijn en meng het met de olie, honing en sambal.
Halveer de wortels in de lengte, laat een klein stukje van het groen zitten. Snijd de sinaasappel in plakjes. Leg ze in de ovenschaal en besprenkel met de dressing. Rooster de wortels in ca. 30 min. gaar. Hak de pistachemix en de korianderblaadjes grof. Bestrooi de wortels met de pistachemix, koriander en verkruimelde feta. Lekker met gegrilde Beter Leven ribeye en pommes parisiennes. Of met een hele kip met rozemarijnmarinade (PLUS FeestMoment).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
8 gram