
Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 zalmfilets
2 eetlepels olijfolie
800 gram aardappelsalade (kant-en-klaar)
1 citroen (in partjes, schoongeboend)
4 stengels bleekselderij (in schijfjes, dun geschild, ca. 150 g)
2 eetlepels kappertjes
100 gram groene olijven (in plakjes)
75 gram blanke rozijnen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
1 eetlepel verse bladselderij (gehakt)
Bereidingswijze
1. Bestrijk de zalm met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
2. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit een grillpan en rooster hierin de zalm 2-3 minuten per kant.
4. Serveer de zalm met de salsa en de aardappelsalade en garneer eventueel met citroenpartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1000 kcal
Vetten
71 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie