Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zoete aardappel salade met mozzarella

Geroosterde zoete aardappel salade met mozzarella

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram snijbonen
  • 1 bosje basilicum
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 150 gram mozzarella
Geroosterde zoete aardappel salade met mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Snijd de zoete aardappel in parten en de broccoli in roosjes. Pel en snijd de knoflook fijn en de snijbonen in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum.
  3. 3. Verspreid de groenten met de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en meng samen met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groenten voor 15 minuten.
  4. 4. Snijd de plakjes brood in kleine blokjes. Meng de blokjes brood in een kom samen met een scheutje olie en gemalen zwarte peper. Bak de blokjes brood knapperig tot het croutons worden en laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
  5. 5. Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden met de mozzarella. Garneer met de croutons en de blaadjes basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 331
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14