
Geroosterde zoete aardappel salade met mozzarella
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zoete aardappelen
500 gram broccoli
2 teentjes knoflook
400 gram snijbonen
1 bosje basilicum
4 sneetjes bruin brood
150 gram mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de zoete aardappel in parten en de broccoli in roosjes. Pel en snijd de knoflook fijn en de snijbonen in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum.
3. Verspreid de groenten met de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en meng samen met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groenten voor 15 minuten.
4. Snijd de plakjes brood in kleine blokjes. Meng de blokjes brood in een kom samen met een scheutje olie en gemalen zwarte peper. Bak de blokjes brood knapperig tot het croutons worden en laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
5. Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden met de mozzarella. Garneer met de croutons en de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1393 Kj
Calorieën
331 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie