
Gesmoorde hutspot met runderreepjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
900 gram krieltjes (voorgekookt)
500 gram wortelbolletjes (geschrapt)
6 sjalotjes (in vieren)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
200 milliliter runderbouillon
4 eetlepels vloeibaar bakproduct
500 gram runderreepjes
2 eetlepels sojasaus
1.5 eetlepels hacheekruiden
2 theelepels maizena
Bereidingswijze
1. Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
2. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
3. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
4. Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maizena en voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie