
Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 bosjes lente-/bosuitjes (schoongemaakt)
50 milliliter groentebouillon
50 milliliter witte wijn
4 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels verse oregano (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter en de olijfolie. Bak hierin de lente-ui 5 minuten, keer regelmatig om.
2. Giet de bouillon en wijn erbij en smoor 5-7 minuten zodat het vocht verdampt.
3. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan en meng ze met de oregano.
4. Bestrooi de lente-ui ermee en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
5. Lekker met vis, vlees en vleeswaren als rosbief.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie