
Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Indonesisch
Ingrediënten
600 gram sperziebonen (afgehaald, gehalveerd)
2 eetlepels roerbakolie
1 ui (fijngesnipperd)
1 verse gember (fijngesneden, geschild, ca. 1 cm)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel sambal
4 eetlepels ketjap
Bereidingswijze
1. Blancheer de sperziebonen 2 minuten in ruim kokend water met zout en giet ze af. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
2. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
3. Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
4. Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
5. Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
6. Lekker bij krokant gebakken speklapjes of kipfilet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
145 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie