Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde andijvie met aardappelblokjes en verse worst

Gestoofde andijvie met aardappelblokjes en verse worst

Ingrediënten

  • 500 gram verse worst
  • 500 gram aardappelen vastkokend
  • 1 zakje jus
  • 800 gram andijvie
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 snufjes chilipoeder
  • 5 teentjes knoflook
Gestoofde andijvie met aardappelblokjes en verse worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke blokjes, halveer de zwarte olijven en pel en plet de teentjes knoflook.
  3. Plaats de andijvie samen met de aardappelblokjes in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de knoflook en de olijven erover en volg met de azijn. Breng op smaak met de chilipoeder. Hussel de ingrediënten goed en dek de ovenschaal af met een vel aluminiumfolie. Plaats de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de worst in 5 minuten rondom bruin. Voeg 250 ml water en de inhoud van het zakje jus toe en roer met een garde.
  5. Draai het vuur laag en laat de worst 10 minuten sudderen.
  6. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de gestoofde andijvie met de aardappelen over de borden en serveer met de verse worst en de jus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 555
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 12