
Gestoofde braadlappen met bockbier en spekjes en een stamppotje van bleekselderij
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 braadlappen
1 ui
2 2 laurierblaadjes
4 takjes tijm
1 flesje bockbier
125 gram gerookte spekreepjes
600 gram kruimige aardappels
8 stengels bleekselderij
50 gram roomboter
125 gram zure room
1 scheutje melk
2 eetlepels peterselie (fijngesneden)
1 klontje roomboter
0 peper (versgemalen)
0 zout
Bereidingswijze
1. Maak de ui schoon en snipper fijn.
2. Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en bak er op hoog vuur de braadlappen aan beide kanten mooi bruin in.
3. Zet het vuur lager, voeg de gesnipperde ui en de spekreepjes toe en laat zachtjes fruiten.
4. Voeg de laurier en de tijm toe, blus af met het bockbier en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
5. Schil ondertussen de aardappels, snijd grof en zet ze op met water en een snufje zout.
6. Kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar.
7. Maak ondertussen de bleekselderij schoon door er de draden af te trekken. Snijd in stukjes en voeg de laatste 7 minuten toe aan de aardappels.
8. Giet af, schep terug in de pan en stoom de aardappels met de bleekselderij droog.
9. Stamp het geheel met behulp van een pureestamper tot een stamppot en maak lekker smeuïg met zure room, roomboter en eventueel een scheutje melk als de stamppot nog te stevig is. Kruid met zout en peper en voeg er de peterselie aan toe.
10. Serveer de stamppot met de gestoofde braadlap en schenk er rijkelijk de jus met spekjes en ui over.
Meer recepten in de categorie