
Gestoofde kip in witte wijn
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
600 gram kipfilets
250 ml droge witte wijn
2 stuks kippenbouillon
5 takjes tijm
500 gram Italiaanse roerbakgroente
125 ml crème fraîche
275 gram rijst
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de knoflook in dunne reepjes.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en schroei aan de buitenkant dicht. Voeg de wijn, de bouillonblokjes, 400 ml water, 4 takjes tijm en de zak met groenten toe. Laat het geheel ten minste 30 minuten stoven met de deksel op de pan.
3. Haal de kip uit de pan en trek met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg ondertussen de crème fraîche toe aan de saus en laat iets inkoken. Breng op smaak met versgemalen peper. Doe de kip terug in de pan en verwarm het geheel nog een paar minuten.
4. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de stoof met de rijst en garneer met de overige tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2623 Kj
Calorieën
628 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
53 gram