Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kip in witte wijn

Gestoofde kip in witte wijn

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram kipfilets
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 stuks kippenbouillon
  • 5 takjes tijm
  • 500 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 125 ml crème fraîche
  • 275 gram rijst
Gestoofde kip in witte wijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de knoflook in dunne reepjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en schroei aan de buitenkant dicht. Voeg de wijn, de bouillonblokjes, 400 ml water, 4 takjes tijm en de zak met groenten toe. Laat het geheel ten minste 30 minuten stoven met de deksel op de pan.
  3. 3. Haal de kip uit de pan en trek met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg ondertussen de crème fraîche toe aan de saus en laat iets inkoken. Breng op smaak met versgemalen peper. Doe de kip terug in de pan en verwarm het geheel nog een paar minuten.
  4. 4. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Serveer de stoof met de rijst en garneer met de overige tijm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 628
  • Eiwit 53 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 4