
Gestoofde kip met groenten en kikkererwten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram kipfiletblokjes
4 stuks mandarijnen
500 gram trostomaten
2 stuks aubergines
1 stuk courgette
2 stuks rode uien
1 teentje knoflook
50 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
820 gram kikkererwten
4 stuks pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en pel en pel en snijd de rode ui in partjes. Snijd de aubergine en de courgette in blokken, halveer de tomaten en wel de rozijnen in lauw water. Rasp de schil van de twee mandarijnen en pers het sap van alle vier de mandarijnen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in grote pan en fruit de rode ui en de knoflook. Voeg de kip, de kaneel, de rasp en het sap van de mandarijnen toe en roerbak 5 minuten.
3. Voeg de aubergine, de courgette en de tomaten toe en bak 10 minuten mee.
4. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg samen met de rozijnen toe aan de kipstoof. Verwarm een paar minuten mee.
5. Bereid de pitabroodjes in een grillpan, broodrooster of in de oven en serveer met de kipstoof.
Tip: Garneer met verse peterselie en gehakte amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2631 Kj
Calorieën
624 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
21 gram
Eiwitten
38 gram