
Gestoofde kippenbout in bier met aardappelpartjes
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
4 stuks kippenbouten
660 ml herfstbock bieren
50 gram ontbijtspek
1 kg aardappelen kruimig
2 stuks uien
3 stuks preien
3 eetlepels bloem
200 ml kippenbouillon
2 teentjes knoflook
1 theelepel tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de aardappelen in partjes en voeg een scheutje olijfolie toe. Verdeel over een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Bak de kip rondom goudbruin, haal uit de pan en laat rusten op een bord.
4. Pel en snipper de uien en de knoflook en fruit in het braadvocht van de kip. Snijd het ontbijtspek in stukjes en voeg toe.
5. Gaar vervolgens de bloem 2 minuten mee. Blus af met het bier en de kippenbouillon en breng aan de kook.
6. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in stukken van 5 centimeter. Voeg de prei, de tijm en de kippenbouten toe en stoof 40 minuten.
7. Verdeel de stoof over de borden en serveer met de aardappelpartjes.
Tip: Garneer met vers gehakte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1820 Kj
Calorieën
454 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
21 gram