Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kippenbout in bier met aardappelpartjes

Gestoofde kippenbout in bier met aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kippenbouten
  • 660 ml herfstbock bieren
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 2 stuks uien
  • 3 stuks preien
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tijm
Gestoofde kippenbout in bier met aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aardappelen in partjes en voeg een scheutje olijfolie toe. Verdeel over een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Bak de kip rondom goudbruin, haal uit de pan en laat rusten op een bord.
  4. Pel en snipper de uien en de knoflook en fruit in het braadvocht van de kip. Snijd het ontbijtspek in stukjes en voeg toe.
  5. Gaar vervolgens de bloem 2 minuten mee. Blus af met het bier en de kippenbouillon en breng aan de kook.
  6. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in stukken van 5 centimeter. Voeg de prei, de tijm en de kippenbouten toe en stoof 40 minuten.
  7. Verdeel de stoof over de borden en serveer met de aardappelpartjes.
  8. Tip: Garneer met vers gehakte peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 454
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9