
Gestoofde prei en tomaat
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 preien (gewassen, in stukken van 5 cm)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels tomatenpuree
10 cherry-kerstomaatjes (in kwarten)
200 milliliter witte wijn
0 verse tijm (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en bak hierin de stukken prei, knoflook en gedroogde tijm op een lage stand een paar minuten om en om.
2. Roer de tomatenpuree en tomaatjes erdoor en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en breng alles aan de kook.
3. Zet de warmtebron laag en laat circa 20 minuten stoven zonder deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat takjes tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
130 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie