
Gestoofde rabarber met gember-ijs
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
1 liter vanille-ijs
750 gram rabarber (in stukken, ca. 8 cm)
75 gram boter
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 bosje basilicum
75 gram suiker
75 gram gembersnippers op siroop (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
3. Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
4. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
5. Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
71 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
6 gram