
Gevlinderde kip met pruimen en amandelen
4 pers.
ca. 80 min
Arabisch
Ingrediënten
1 Beter Leven hele kip (Boerentrots, ca. 1,5 kg)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zachte boter
3 rode uien
2 eetlepels ras el hanout
200 gram gedroogde pruimen zonder pit
100 gram amandelen
Extra nodig: wildschaar, ovenschaal
Bereidingswijze
1 Leg 1 Beter Leven hele kip (Boerentrots, ca. 1,5 kg) met de borst naar beneden. Snijd of knip met een wildschaar de ruggengraat eruit. Keer om, leg de kip in een ruime ovenschaal of bakplaat en bestrijk met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zachte boter en bestrooi met peper en zout naar smaak.
2 Rooster de kip in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius 45 min. Bedruip de kip elke 15 min met het vocht uit de ovenschaal. Snijd ondertussen de 3 rode uien in 8 parten.
3 Bestrooi de kip met 2 eetlepels ras el hanout en verdeel de ui met 200 gram gedroogde pruimen zonder pit en 100 gram amandelen eromheen en bak nog 15 min. Lekker met couscous en geroosterde Midden Oosten spruiten.
Variatietip!
Biertip: Jopen Mooie Nel
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
653 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
45 gram
Meer recepten in de categorie