Gevuld eitje met avocado en harissa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 PLUS eieren vrije uitloop
1 PLUS avocado
1 eetl. PLUS mayonnaise
Rasp en sap van ½ FAIRTRADE limoen
Paar sprieten PLUS bieslook, grofgehakt
1 theel. PLUS paprikapoeder
Optioneel: 1.5 eetl. ALFEZ harissa
Ook nodig: spuitzak met kartelvormig spuitmondje
Bereidingswijze
Zet de eieren in een pan water op het vuur en kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eidooiers eruit.
Prak de avocado’s fijn met een vork en voeg de eidooiers en mayonaise toe. Prak het mengsel glad met een vork of een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en het limoensap. Doe de vulling in een spuitzak en leg, samen met de eiwitten, in de koeling tot gebruik.
Maak 10 minuten voor het uitserveren mooie toefjes in de eiwitten en laat op temperatuur komen. Bestrooi net voor het uitserveren met de bieslook en paprikapoeder.
Houd je van pittig? Verdeel dan de harissa over de gevulde eitjes voordat je ze bestrooid met de bieslook en paprikapoeder.
Meer recepten in de categorie