Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevuld eitje met avocado en harissa

Gevuld eitje met avocado en harissa

Ingrediënten

  • 6 PLUS eieren vrije uitloop
  • 1 PLUS avocado
  • 1 eetl. PLUS mayonnaise
  • Rasp en sap van ½ FAIRTRADE limoen
  • Paar sprieten PLUS bieslook, grofgehakt
  • 1 theel. PLUS paprikapoeder
  • Optioneel: 1.5 eetl. ALFEZ harissa
  • Ook nodig: spuitzak met kartelvormig spuitmondje
Gevuld eitje met avocado en harissa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet de eieren in een pan water op het vuur en kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eidooiers eruit.
  2. Prak de avocado’s fijn met een vork en voeg de eidooiers en mayonaise toe. Prak het mengsel glad met een vork of een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en het limoensap. Doe de vulling in een spuitzak en leg, samen met de eiwitten, in de koeling tot gebruik.
  3. Maak 10 minuten voor het uitserveren mooie toefjes in de eiwitten en laat op temperatuur komen. Bestrooi net voor het uitserveren met de bieslook en paprikapoeder.
  4. Houd je van pittig? Verdeel dan de harissa over de gevulde eitjes voordat je ze bestrooid met de bieslook en paprikapoeder.