Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevuld speculaas met amandel en abrikozen

Gevuld speculaas met amandel en abrikozen

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 270 g koude boter
  • 15 ml melk
  • 1 ei
  • 2 el speculaaskruiden
  • 250 g amandelschaafsel + 2 handjes ter garnering
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 9 halve abrikozen
  • 2 handjes amandelschaafsel
  • 1 eidooier
  • scheutje slagroom of melk
Gevuld speculaas met amandel en abrikozen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 15 personen

Bereidingswijze

  1. Maak op het aanrecht een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder over de bloem.
  2. Meng in het kuiltje de boter, basterdsuiker, melk, ei en de speculaaskruiden met elkaar.
  3. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer.
  5. Voeg het eiwit toe en meng tot spijs.
  6. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen.
  7. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  8. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en dek af met de rest van het deeg.
  9. Druk de halve abrikozen in het deeg.
  10. Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het deeg ermee.
  11. Verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
  12. Bak het gevulde speculaas circa 45 minuten in de oven.
  13. Laat afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.