
Gevulde aardappel met zuurkool en rookworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 80 min
Hollands
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
olijfolie
1 Gelderse rookworst
520 gr wijnzuurkool
5 klontjes boter (naar smaak)
175 gr
Goudse oude kaas, geraspt
125 gr zure room
15 gr bladpeterselie, fijngesneden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de aardappelen, dep ze droog, besprenkel met olijfolie en evt. zout en peper en wikkel in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en bak in de oven in ca. 45 – 60 min. gaar.
Snijd ondertussen de rookworst in kleine blokjes. Verwarm 1 el olie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes worst in ca. 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de zuurkool in een pan met een dikke bodem ca. 10 min. en voeg evt. wat water toe. Voeg naar smaak een klontje boter toe.
Neem de aardappelen uit de oven, laat even afkoelen en verwijder de aluminiumfolie. Snijd de bovenkant in, knijp zacht in de aardappel om hem verder te openen en doe er evt. een klontje boter in. Verdeel de zuurkool en rookworst over de aardappelen, bestrooi met de kaas en zet ze nog 3 min. in de oven. Garneer met de zure room en peterselie.