Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde aardappel met zuurkool en rookworst

Gevulde aardappel met zuurkool en rookworst

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 1 Gelderse rookworst
  • 520 gr wijnzuurkool
  • 5 klontjes boter (naar smaak)
  • 175 gr
  • Goudse oude kaas, geraspt
  • 125 gr zure room
  • 15 gr bladpeterselie, fijngesneden
  • ovenschaal
Gevulde aardappel met zuurkool en rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 80 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de aardappelen, dep ze droog, besprenkel met olijfolie en evt. zout en peper en wikkel in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en bak in de oven in ca. 45 – 60 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de rookworst in kleine blokjes. Verwarm 1 el olie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes worst in ca. 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de zuurkool in een pan met een dikke bodem ca. 10 min. en voeg evt. wat water toe. Voeg naar smaak een klontje boter toe.
  4. Neem de aardappelen uit de oven, laat even afkoelen en verwijder de aluminiumfolie. Snijd de bovenkant in, knijp zacht in de aardappel om hem verder te openen en doe er evt. een klontje boter in. Verdeel de zuurkool en rookworst over de aardappelen, bestrooi met de kaas en zet ze nog 3 min. in de oven. Garneer met de zure room en peterselie.