

Gevulde appels met noten en vanillekwark
dessert
4 pers.
ca. 50 min
Zoet
4.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
35 gram Rozijnen
100 gram Ongezouten ongebrande noten
3 eetlepel Honing
1 theelepel Kaneel
4 stuks Zoetzure appels
200 gram Vanillekwark
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rozijnen in een bakje met 100 ml heet water en laat 10 minuten wellen. Giet het water af.
2. Hak de noten grof. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de noten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de gewelde rozijnen, honing, kaneel en een mespunt zout toe. Meng goed en draai het vuur uit.
3. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mesje. Zorg dat de opening ongeveer 2-3 centimeter breed is. Zet alle appels in een ovenschaal en vul met het notenmengsel. Rooster 30-40 minuten in de oven, afhankelijk van de appels.
4. Haal de appels uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer op een bordje met een lepel vanillekwark.
Meer recepten in de categorie