Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde appels met noten en vanillekwark

Gevulde appels met noten en vanillekwark

Ingrediënten

  • 35 g rozijnen
  • 100 g ongezouten ongebrande noten
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 4 zoetzure appels
  • 200 g vanillekwark
Gevulde appels met noten en vanillekwark product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in 100 ml heet water gedurende 10 minuten. Giet het water af.
  2. Hak de noten grof. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de noten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de gewelde rozijnen, honing, kaneel en een mespunt zout toe. Meng goed en draai het vuur uit.
  3. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Zorg dat de opening ongeveer 2-3 centimeter breed is. Zet alle appels in een ovenschaal en vul met het notenmengsel. Rooster 30-40 minuten in de oven, afhankelijk van de appels.
  4. Haal de appels uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer op een bordje met een lepel vanillekwark.