

Gevulde aubergine moussaka stijl
4 pers.
ca. 45 min
Grieks
21.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Aubergine
2 eetlepel Olijfolie
300 gram Gehakt
690 gram Passata
2 tenen Knoflook
4 theelepel Kaneel
40 gram Roomboter
40 gram Bloem
500 ml Melk
50 gram Parmiggiano
2 stuks Eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees zigzag in. Smeer in met de olie en breng op smaak met zout. Bak 20 minuten af in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
3. Rul ondertussen het gehakt tot dit goudbruin is. Voeg de knoflook, 3 tl kaneel en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat inkoken terwijl de aubergines bakken.
4. Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe en gaar 2 minuten mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en houdt de pan op het vuur tot je een dikke saus hebt. Rasp de Parmezaan en voeg deze toe, meng dit erdoor tot het gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de resterende tl kaneel en 2 eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. (De makkelijkste manier om een eidooier te scheiden is het hele ei in een kommetje te breken en de eidooier er voorzichtig met je hand uit te scheppen.)
5. Prak het vruchtvlees van de aubergines fijn, bedek met het gehaktmengsel en verdeel de bechamelsaus hier overheen.
6. Bak af tot de bechamelsaus goudbruin is, ongeveer 10 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en dien daarna op.
Meer recepten in de categorie