Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • 0.5 bosje basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g ricotta
  • 1 limoen
  • olijfolie om in te bakken
  • fijne rasp
  • cocktailprikkers
Gevulde auberginerolletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine met een heel scherp mes in 8 dunne lange plakken.
  2. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 minuten liggen zodat er vocht uit de plakken komt en ze wat zachter worden.
  3. Rooster de pijnboompitten intussen goudbruin in een droge koekenpan.
  4. Pluk en snijd de basilicum fijn.
  5. Meng de basilicum en rasp van de limoen door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Spoel de plakken aubergine af onder de kraan en dep goed droog.
  7. Schep een lepel ricotta aan het begin van een plak aubergine en bestrooi met pijnboompitten.
  8. Rol de plak aubergine op en zet vast met een cocktailprikker.
  9. Verhit een scheutje olie op de plaat van het gourmetstel en bak de rolletjes rondom bruin en gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 187