
Gevulde aubergines met vega gehakt en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
Grieks
Ingrediënten
4 stuks aubergines
200 gram vegetarisch gehakt
300 gram spinazie
300 gram Pastasaus aglio
200 gram feta
0.5 bosjes peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Halveer de aubergines over de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verdeel de aubergines over een bakpapier beklede bakplaat en grill 15 minuten.
3. Hak de peterselie grof en brokkel de feta.
4. Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak de spinazie 2 minuten en voeg vervolgens het vega gehakt toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm nogmaals 2 minuten op laag vuur.
5. Schraap het middelste vruchtvlees uit de aubergine en voeg toe aan het spinazie-gehaktmengsel. Vul de aubergines ruim met het spinazie-gehaktmengsel. Bestrooi de gevulde aubergines met de gebrokkelde feta en gril nogmaals 15 minuten.
6. Verdeel de aubergines over 4 borden en garneer met verse peterselie.
Meer recepten in de categorie