Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde aubergines met verse worst

Gevulde aubergines met verse worst

Ingrediënten

  • 500 gram verse worst
  • 2 stuks aubergines
  • 1 portie couscous
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram couscous
  • 200 gram witte kaas
  • 1 stuk rode ui
Gevulde aubergines met verse worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui en pel, pers de knoflook en snijd de aubergines doormidden. Snijd de tomaatjes in partjes en de worst in schijfjes. Brokkel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
  2. 2. Verhit een grillpan en gril de aubergines in 30 minuten op laag vuur gaar. Laat iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes.
  3. 3. Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de worst toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de aubergineblokjes, 200 ml water en de kruidenmix toe. Laat 2 minuten doorkoken. Haal hierna de pan van het vuur. voeg de tomaatjes, de peterselie en de couscous toe en roer goed door.
  5. 5. Vul de aubergines met de couscous en garneer met de witte kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 682
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 47 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 22
  • Vezels 6