
Gevulde aubergines met verse worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram verse worst
2 stuks aubergines
1 portie couscous
2 teentjes knoflook
10 gram krulpeterselie
250 gram cherrytomaten
250 gram couscous
200 gram witte kaas
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pel, pers de knoflook en snijd de aubergines doormidden. Snijd de tomaatjes in partjes en de worst in schijfjes. Brokkel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
2. Verhit een grillpan en gril de aubergines in 30 minuten op laag vuur gaar. Laat iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes.
3. Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de worst toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de aubergineblokjes, 200 ml water en de kruidenmix toe. Laat 2 minuten doorkoken. Haal hierna de pan van het vuur. voeg de tomaatjes, de peterselie en de couscous toe en roer goed door.
5. Vul de aubergines met de couscous en garneer met de witte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2854 Kj
Calorieën
682 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
34 gram